Bucuresteni aprindeti farurile

Nu stiu cum o fi prin alte orase dar in Bucuresti in fiecare dimineata cat de dimineata ar fi ea si mai ales indiferent de conditiile meteo, cam 40% din soferi nu aprind farurile. Nu tin cont de negura noptii care inca nu sa imprastiat, nu tin cont de ceata deasa si nici de fulgii de nea sau lapovita care curge fara mila din cer, acesti soferi nu vor si nu vor sa aprinda farurile de parca ar avea contor si ar plati consumul de electricitate la sfarsitul fiecarei zi.
In astfel de conditii de vizibilitate redusa o masina care circula fara luminii este mai greu de observat si riscul de accident creste.
Daca tot a fost modificat codul rutier anul acesta de ce oare nu sa introdus si obligativitatea aprinderii farurilor pe timpul zilei inclusiv in localitati?

De ceva timp stiu ca exista o norma a Uniunii Europene prin care toti producatorii de autoturisme sunt obligati sa doteze vehiculele cu luminii ce se se apind automat in momentul in care motorul este pornit. Masura aceasta banuiesc ca vine in urma unor studii ce au dovedit ca luminiile aprinse inclusiv pe timpul zilei reduc cu ceva procente riscul de accident.
Sper ca la urmatoarea modificare a codului rutier sa se introduca obligativitatea soferilor de a circula cu farurile aprinse pe timpul zilei inclusiv in localitati.

2 comments on “Bucuresteni aprindeti farurile

  1. buna ziua,oligativitatea farurilor aprinse ziua este un factor ce contribuie la incalzirea globala,poluare mai mare in localitati,motiv pentru amenzi rutiere.In lume exista o ora a pamintului când se sting si luminile turnului Eiffel,pentru a reduce poluarea si incalzirea globala,noi mergem ziua in plin soare cu faruri aprinse ca sa fim observati mai bine de participantii la trafic care nu au un control oftalmologic actualizat.In consecinta un paradox care distruge incet dar sigur Pamantul.

    • Sunt de acord cu tine dar eu ma refeream strict la aprinderea farurilor in conditii de ceata puternica, ploaie, intuneric sau atunci cand conditiile meteo impun aprinderea farurilor. Stiu ca de ceva vreme a intrat in vigoare o lege prin care producatorii de autoturisme sunt obligatii sa le doteze cu luminii de zi, lumini ce se aprind singure la pornirea motorului. Banuiesc ca aceasta hotarare sa luat in urma unor argumente puternice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.