Instructiuni resoftare Samsung SL-M Xpress

Instructiunile de mai jos sunt valabile pentru multifunctionalele Samsung Xpress SL-M

1. Pentru a putea creea programul de resoftare avem nevoie de cele 2 rapoarte ale imprimantei “Supplies Information” si “Configuration Raport”. In aceste rapoarte trebuie sa apara urmatoarele date:
– modelul exact al imprimantei
– seria imprimantei formata din 15 carctere (litere si cifre)
– seria CRUM – seria chipului, este formata din 13 caractere numerice
– versiunea de firmware
Nota: Doar dupa ce ne trimiteti cele 2 rapoarte scanate pe email va putem confirma posibilitatea resoftarii imprimantei dvs. Foarte important este sa printati aceste rapoarte inainte de a se consuma cartusele.
Instructiuni printare rapoarte:
1. Pentru “Configuration Raport” Meniu – (3) System Setup – Raport – Configuration – Print
Pentru “Supplies Information: – Menu (3) System Setup – Raport – Supplies info – Print

 

2. Inainte de a resofta trebuie sa va asigurati ca imprimanta este instalata pe calculatorul dupa care se va face resoftarea.
3. Trebuie sa aveti instalat si setat ca browser default (principal) Mozila Firefox
4. Instalati sau verificati daca aveti instalat Microsoft.Net  Frameork 4, daca nu puteti instala de aici.
5. Instalati aplicatia Microsoft.net Assistant 1.3.1, click aici pentru download.
6. Inainte de a apasa pe linkul trimis de noi trebuie ca imprimanta sa fie adusa in stare de download. Pentru asta se procedeaza astfel:
– opriti imprimanta
– tine-ti apasat butonul de cancel/clear in mod continuu
– fara sa ridicati degetul dupa butonul cancel/clear porniti imprimanta – acum ar trebuii sa fie afisat pe ecranul imprimantei “download mode”
7. Acest firmware va fi instalat direct pe imprimantă. Tot ce aveti dvs de facut este sa apasa-ti pe linkul trimis de noi. (Înainte de a deschide linkul asigurați-vă imprimanta este pornită și conectată la computer și driverele de imprimantă sunt instalate corect.)
8. Resoftarea trebuie facuta in maxim 3 ore de la primirea softului pe link. Pentru siguranta va oferim suport telefonic in timpul resoftarii.
9. Dupa resoftare atat chipul aflat pe unitatea de imagine cat si pe cartus vor trebuii acoperite cu o banda de izolier sau cu o band de scoci.

FOARTE IMPORTANT: Dupa resoftare nu se vor mai introduce cartuse cu chip in imprimanta. Daca se vor introduce cartuse cu chip imprimanta se va bloca iar pentru deblocare vor trebuii introduse din nou in imprimanta cartusele cu care sa facut resoftarea initial, din acest motiv trebuie sa pastrati cu atentie aceste chipuri. Daca imprimanta se va bloca prin introducerea unui cartus cu chip si nu mai aveti chipurile initiale va trebuii facuta o noua resoftare pe cheltuiala dvs.

2 comments on “Instructiuni resoftare Samsung SL-M Xpress

  1. Ce recomandati xerox phaser 3010 sau samsung sl m2022 ?
    care este pretul pentru resoftare samsung sl m2022 ?
    daca o resoftez pot reincarca cartusul initial din imprimanta ?

    • In primul rand Samsung M2022 nu se poate resofta (cel putin pana in acest moment), deci la acest model pentru a face refill trebuie sa cumperi chip la fiecare reumplere (chipul costa acum 79Lei) in plus reumplerea este dificila si cartusul are capacitatea de doar 1000 de pagini. Xeroxul este mult mai ok d.p.d.v al consumabilelor si asta pentru ca un cartus nou compatibil de 2200 pagini costa doar 63Lei iar daca faci singur reumplerea de duce undeva la 40Lei in schimb sunt multi clienti care s-au plans de diverse probleme la imprimantele Xerox 3010. Sfatul meu este sa mai pui ceva bani si sa mergi pe HP P1102, nu are nevoie de resoftare, nu are nevoie de chip, reumplerea se face relativ usor si te costa 14Lei daca poti sa o faci singur iar un cartus nou compatibil de 2000 de pagini costa 79Lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.