Paine integrala sanatoasa, unde gasim ?

De mult timp imi doresc sa am o alimentatie cat mai sanatoasa insa ca locuitor al orasului Bucuresti fara o gradina de legume in spatele curtii imi este aproape imposibil acest lucru. Am auzit tot felul de povesti care din pacate nu sunt doar folclor, de la rosii injectate cu urina pana la ridichii si salata pline de diverse substante chimice folosite de agricultori pentru a le face cat mai mari si frumoase, astfel este tot mai greu spre imposbil sa mananci alimente sanatoase 100%. Painea pentru mine este un alimente de baza, desi am redus drastic consumul de paine si am ajuns sa mananc maxim 200g de paine pe zi imi doresc ca macar aceasta sa fie “pe bune”, banuiesc ca a-ti vazut si voi zeci de reportaje in care diverse brutarii erau prinse cu painea vopsita, si din nou incercand sa mananci un aliment mai santos cum ar fi paine neagra mananciĀ  o paine mai nesantoasa decat painea alba.
Am descoperit pana acum painea integrala de la 2 producatori, paine ce se apropie cel mai mult de ce imi doresc eu si anume:
– painea integrala “Bob intreg” de la VelPitar
– painea integrala de la SanoVita copata pe vatra
Pentru cei care au mai mult timp la dispozitie recomand totusi achizitionarea unei masinii de paine (vezi oferta de masini de paine aici) si puteti sa va faceti singuri zeci sau chiar sute de retete de paine.

Mai jos aveti o poza cu cea mai recenta paine “gatita” de mine. Paine cu cartofi, framantata la masina de paine apoi copata in cuptor.
paine_cu_cartofi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.