Tutorial reumplere cartus Canon CL-546 CL-546XL

Tutorial pentru reumplerea cartuselor color CL546 / CL546XL la imprimantele Canon MG-2450 / MG-2550 (vezi aici detalii tehnice si pret actulizat pentru aceste modele).
Inaine de reumplere asigurati-va ca aveti toate cele necesare reumplerii:
– cerneala refill
– kitul de refill
– seringi (ideal 4 seringi, cate una pentru fiecare culoare + una pentru tras cerenala din cartus cu ajutorul kitului)
– burghiu
– 1 – 2 servetele

De retinut:
– cartusele demo, cele livrate odata cu imprimanta sunt in general mai “prost facute” si uneori odata consumate imprimanta nu le mai recunoaste si nu le va accepta char daca sunt reumplute.
– cartusele trebuie reumplute intodeauna inainte de a se consuma sau imediat cum s-au consumat, orice intarziere poate duce la uscarea capului de printare si astfel la compromiterea cartusului
– imprimanta trebuie folosita cel putin odata pe saptamna pentru a evita infundarea duzelor
– orice cartus odata consumat imprimanta il va vedea ca fiind gol, dar va printa asa pana in momentul in care se ard circuitele
– in timpul manevrarii cartusului se va evita antinegerea partilor metalice (circuitele electrice)

1. Dezlipiti eticheta aflata pe cartus:
Refill_CL546

 

 

 

 

 

 

 

2. Cu ajutorul burghiului largiti cele 3 orificii aflate pe cartus. (cartusul din imagine are gaurile de reumplere deja largite)

REFILL_CL-546XL

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Introduceti in fiecare orificiu corepunzator culorii 4 – 5 ml cerneala (4- 5 ml pentru cartusele normale si 5 – 6 ml pentru cartusle XL)
Cerneala se va introduce putin cate putin, daca are tendinta de a da pe dinafara trageti cu seringa inapoi.
CL546_O

 

how_refill_cl546

 

cyan_refill_mg2550

 

How_refill_MG2450

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Dupa ce a fost reumplut asezati cartusul in kitul de refill si trageti pe orificiul de evacuare 1 ml de cerneala. (atentie sa aveti montata in kit supapa pentru cartusul color. supapa pentru cartusul color este mai scurta)
Supape
511514   515 516512 522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Scoateti cartusul din kit si asezati-l pentru 5 minute cu capul de printare pe 2 servetele impaturite. Dupa cele 5 minute stergeti bine cartusul pe zona capului de printare, apoi lasati-l cateva minute pe o suprafata dreapta, daca in 5 – 10 minute din cartus nu curge cerenala il puteti pune in imprimanta pentru a fi folosit. (in cazul in care din cartus se prelinge cerenala, il mai puteti lasa pe un alt rand de servetele 10 – 15 minute, rolul servetelului este de a extrage eventualu surplus de cerenala si tot odata “limpezirea” culorilor din capul de printare.)
color_order_mg2550

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.