Tutorial reumplere cartus HP 300/301/302/901/650/652 Black

Tutorialul este valabil pentru majoritatea cartuselor cu cerneala (cele de culoarea neagra).
Metoda exemplificata mai jos o folosesc cu succes de cand lucrez in domeniul acesta (din anul 2003) de atunci si pana in prezent (Ianuarie 2013) am reumplut mai bine de 30.000 de cartuse.
Aici gasiti kiturile de refill, iar aici cerneala pentru reumplerea cartuselor.

Atunci cand vreti sa va cumparati o imprimanta noua alegeti cu grija magazinul online, chiar daca sunt mai scumpe eu prefer sa le cumpar de aici pentru ca niciodata nu am avut probleme cu garantia produselor iar timpul de rezolvare a fost in medie de 48 de ore fata de 15 zile cat dureaza la altii.

1. Incercati sa reumpleti cartusul fara a da autocolantul jos, orificiul este exact in pozitia exemplificata in poza de mai jos. (cartusele au data deja gaura)
tutorial_8
tutorial_11
2. Introduceti cerneala putin cate putin (3-4ml in cartusele normale si 10 -12ml in cartusele “XL”)
tutorial_1
3. Dupa ce a-ti reumplut cartusul pregatiti ventuza (guma de cauciuc) furnizata cu kitul de reumplere.
tutorial_5
4. Montati-o pe o seringa (preferabil o seringa de 20ml pt a avea mai multe forta de compresie).
tutorial_6
tutorial_7
5. Pune-ti ventuza pe orificiul cartusului (orificiul pe unde a-ti facut reumplerea) ca in imaginea de mai jos si suflati incet acoprind partea din spate cu degetul mare. (pentru a acoperii orificile de aerisire ale cartusului).
tutorial_13
tutorial_12
tutorial_14

tutorial_15

6.Suflati in cartus pana iese pe capul de printare aroximativ 1 ml de cerneala.
0001
7. Pentru a testa cartusul, impaturiti un servetel in doua si miscati cartusul de-a latul capului de printare. Daca cartusul lasa urma ca in imaginile de ma jos, capul de prinate este functional si ar trebuii sa mearga si in imprimanta.

0005 0006 0007
0003

 

13 comments on “Tutorial reumplere cartus HP 300/301/302/901/650/652 Black

 1. pentru resetarea cartusului cum se procedeaza? As vrea sa imi arate cartusul plin, dar nu imi arata ca are in el f putin.

  • Din pacate nu exista metoda de resetare pentru a cest cartus. Merge si asa pana se va arde, cand se arde iti da eroare de cartus si atunci va trebuii schimbat.

 2. Buna ziua,

  am o imprimanta hp 2515 ink advantage, careia i-am facut refill la cartusul negreu, cartusul hp 650. Din pacate nu pot imprima cu el, ledul cu “!” este mereu aprins si ink level-ul pentru negru palpaie, iar alaturi are o picatura.

  Ce as putea sa fac sa pot imprima?

  Multumesc anticipat!

  • Toate cartusele cu cerneala (modelele noi) dupa refill sunt vazute ca fiind goale dar totusi trebuie sa printeze. Daca totusi nu vrea sa printeze posibil ca unul din cartuse sa fie ars si va trebuii inlocuit.

   • La cartusele 650 nu e valabi… un cartus nu este vazut de un multifunctional dar este vazut de alt multifunctional… O resetare de moment este: cu multif pornita, apas si tin power pasa si dau drumul la cancel, scot foile, anulez eroarea de lipsa pag cind apare si apoi printez…. pb e ca reapare pb dupa printare/copiere… nu stiu cum se reseteaza definitiv !!!

 3. La imprimanta Hp 2515 am reincarcat cartusul negru iar acum imi arata nivel minim dar nici nu vrea sa mai printeze cu negru.Mentionez ca nu mi arata nici o eroare.A reusit cineva sa reincarce si apoi sa printeze dupa reincarcare la acest tip de imprimanta?

 4. In ce sens nu printeaza ? Nu pleaca imprimanta sau iti scoate pagini albe ? Cand ai facut reumplerea ai folosit si un kit de refill ? Ai scos aerul din cartus ? Ce cerneala ai folosit pentru reumplere ?

 5. Buna ziua,

  Am umplut cartus original HP 300XL dar dupa introducere in imprimanta HP Photosmart C4680 a aparut mesaj “cartus de impr. incompatibile”
  Se poate reseta, mai poate fi utilizat?
  Va multumesc !

  • Cartusul a fost la prima reumplere ?
   Incearca sa-l stergi cu alcool isopropilic si pune-l din nou. De obicei cand da o astfel de eroare inseamna ca sa ars si ar trebuii inlocuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.